Totaal aantal pageviews

Drakensberg - Lesotho


Een weekendje in de bergen … en oh, wat een weekend! Afgelopen zaterdag maakten we een tocht naar het amfitheater van de Drakensberg. Onze tocht startte met minder goed weer en zeer veel mist. Rond het middaguur leken de weergoden helemaal feest te vieren en voorzagen ons van een sneeuwbui. Het werd ijs en ijskoud, maar gelukkig konden we onze boterhammen opeten in een schuilhut. Door het slechte weer bleven we niet lang op de top en konden we de hoogste waterval van Afrika niet zien. Ter info de Victoriawatervallen zijn vooral imposant omdat ze over 1,2 km breedte lopen.
Namiddag klaarde het gelukkig op waardoor we van prachtige uitzichten konden genieten.





Het amfitheater, een foto kan nauwelijks het adembenemende uitzicht vatten

 Sneeuw in Afrika, het kan!

Uitzicht vanuit ons kampeerplekje


Vandaag grepen we de kans om Lesotho, ook bekend als 'the kingdom in the sky', te bezoeken. Lesotho is volledig omgeven door Zuid-Afrika en het laagste punt van Lesotho ligt hoger dan het laagste punt van Nepal. Verder leven de Babotho, zo worden de inwoners van Lesotho genoemd, heel traditioneel. Ze zijn zelfvoorzienend en hebben een sterk community gevoel.
We hebben uiteraard maar een klein deeltje van Lesotho gezien, maar we konden wel degelijk kennismaken met de sfeer van Lesotho en haar inwoners. We brachten een bezoek aan een sangoma, een traditionele genezer en proefden van de lokale pap.


 Een communityschool
Ik herkende veel van de Zambiaanse community scholen, maar in Lesotho betaalt de overheid wel de lonen van de leerkrachten in deze scholen. In Zambia staat de gemeenschap in voor de betaling van de leerkrachten en niet de overheid.





Morgen reizen we door richting Kaapstad. Over een dikke week zijn we weer in Belgenland, maar eerst nog even genieten!